SZJA 1%

2018-tól alapítványunk is jogosulttá vált a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásának fogadására.

Adószámunk:

18727937-1-13

Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen a személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek.

Az szja 1% fogadására a ReFormák Alapítvány is jogosult, így ebben az esztendőben is kérjük és várjuk a felajánlásokat.

Az szja 1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet. Ha Ön rendelkezik elektronikus ügyfélkapuval, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

• az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével (https://eszja.nav.gov.hu/) vagy
  • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

• a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Fontos, hogy a 2021. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy az ezt követően benyújtott rendelkezése érvénytelen.

Alapítványunk 2018-ban 216.590 forint, 2019-ben 160.269 forint felajánlásban részesült. Ezeket az összegeket a nagykátai református templom hangtechnikájának felújítására fordítottuk. A 2020-ban átutalt 198.369 forint összegű felajánlást a tápióbicskei református templomhoz tervezett székelykapu felállítására szánjuk. Ugyanerre a célra tervezzük fordítani az idei felajánlásokat is, így amennyiben adójának 1%-át a ReFormák Alapítvány részére ajánlja fel, ezt a célt támogatja.

Amennyiben kérdése merül fel, vagy a rendelkezéshez segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal.

További információk a NAV honlapján olvashatók, mely ide kattintva érhető el.

Köszönjük támogatását!